Diskuse

Holešovské TEMNO

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Halfunx

4. 4. 2012 13:06
Nereálno výborně napsané

Smekám nad formou, podáním a stylizací. Zcela určitě jste vzdělaný člověk a tento článek není žádná prvotina. Přesto nebo právě proto se mi zdá, že máte klapky na očích a nekladete si ty správné otázky. Důsledkem je přesný opak toho co vyjadřujete. To, že H.V. uhýbá vlevo je celkem pochopitelné, méně však vaše levicová rétorika, proti které jakoby horujete. Strašení temnotou, chaosem a demagogií, bourání svobody a demokracie, jako by vypadlo z článků před listopadem 89.

Při svém rozhledu víte, že příčiny lidových protestů nejsou levicové ani pravicové, příčinou je vždy krize finanční a morální, která dosáhne určitého bodu. Teprve následné směřování z krize může být takové či onaké. Osobně nemám rád nálepky a směrovky.

0 0
možnosti
H

Halfunx

4. 4. 2012 13:06
Re: Nereálno výborně napsané

Aplikujte na své premisy současný stav. Zastupitelská demokracie se přežila a nefunguje a to i na západ od nás.

Katastrofální úpadek morálky a mravnosti je jen důsledek neexistence demokracie a pokřivené beztrestnosti mocných. Ideální morální hodnotový žebříček  existuje, porovnejte ho se skutečností (ale klapky dolů). Na kterém schodu se objevují peníze a na kterém morálka?

Vláda lidu a nadvláda jedinců, tedy levicové a pravicové pojetí ve své krajní poloze jsou nebezpečné a vedou k válkám. Z tohoto pohledu H.V. má k levici hodně daleko zato dnešní zastupitelská (ne)demokracie se svojí zvůlí k pravici hodně blíží a proto ten tlak lidu na změnu.

0 0
možnosti
JV

jafava

4. 4. 2012 11:19
Karma, souhlasím. Holešovská výzva je výplod jednoduché

mysli. R^

Nebude to třeba i tím, že se podceňuje výuka matematiky? Také neustálé snahy o zjednodušení českého pravopisu a ostatních předmětů, aby se maturitním vysvědčením nebo vysokoškolským diplomem mohl honosit kdejaký "pucštok", jistě přispívá k politické kultuře obyvatel ČR. ;-(

0 0
možnosti
MS

kilokrok

4. 4. 2012 11:47
Re: Karma, souhlasím. Holešovská výzva je výplod jednoduché

Rozepište se o sobě, kde Vás učili, že jste nedosáhl vyššího rozhledu. Myslím, že to, co jste napsal je charakteristické pro dnešní dobu. Píšete, cituji : "... aby se maturitním vysvědčením nebo vysokoškolským diplomem mohl honosit kdejaký "pucštok", jistě přispívá k politické kultuře obyvatel ČR." Věřte, že vzdělání není o tom, aby jste se mohl honosit vysvědčením, diplomem, tituly apod. Vzdělání by mělo být základem pro VĚDĚNÍ a POZNÁVÁNÍ PRAVDY !

Věřte, že člověk, který má např. diplom a nenaučil se nebo mu není dáno myslet, je pro naší společnost spíše škodlivým elementem! Nepochopení "Holešovské výzvy" a úmyslné odpoutávání od toho podstatného (nebo také nepochopením pro neschopnost chápat) je jenom toho důkazem!

Věřte, že lidé jako Vy, kteří se honosí, jak píšete, nějakým papírem o vzdělání, jsou ostudou našeho národa!

Věřte, že to s politickou kulturou nemá nic společného! My se v ní zamýšlíme nad základem a tím je především morální úroveň a proobčanské rozhodování politiků!

0 0
možnosti
MS

kilokrok

4. 4. 2012 8:53
Jejejej Vy jste pořádný H... !

Na Vašem článku je vidět názorně, že to, co se člověk někde naučí nebo dočte, nemusí nutně znamenat posun člověka k většímu rozhledu! Je tady podstatná maličkost - je potřeba také myslet!!! Tomu, komu není z "Hůry" dáno, ... Znovu se to jenom potvrdilo. Myslím pane, že až z té své hlouposti vystřízlivíte, sám se budete za sebe stydět! Pokud ovšem to u Vás nemá trvalý charakter! Měl by jste si dát také pozor, aby jste se z náhlého osvícení mysli nezbláznil.

Váš článek je přesně to, co na náš národ vrhá strašně špatný stín a svět si myslí, že stejně uvažujících jako Vy je nás většina. Těžko se pak dokazuje, že to není pravda. Možná by jste si měl uvědomit, že jsou u nás také chytřejší lidé, než Vy a ti se již začínají stydět za to, že hovoříte stejným jazykem![>-]V

2 0
možnosti

svarcz

4. 4. 2012 10:38
Re: Jejejej Vy jste pořádný H... !

He, he! Těžko se to dokazuje....protože to dokázat nejde nebo proto, že v nové holešovické totalitě budou muset všichni mít jen ty správné "pokrokové" a "vědecké" názory.......;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti
OK

obr Kolodej

4. 4. 2012 5:21
Chytre a vyborne napsane.

Jen se bojim, ze to muze byt nad mentalni schopnosti lidi, kteri vyrostli v prostredi, kde kazdy nadaval a hrbil hrbet.

Holesovskou vyzvu povazuji (mozna trochu paranoidne) jen za dalsi pokus zdiskreditovanych komousu dostat se zpet k moci.

Co by s tou moci v Evrope roku 2012 delali, to diky sve tuposti netusi ani oni.  :-P

2 0
možnosti
MS

kilokrok

4. 4. 2012 10:28
Re: Chytre a vyborne napsane.

Pane Koloději, prozraďte nám ještě něco o sobě: "Kolik Vám je let?" "A jak jste se učil ve škole?" apod.

Jistě by nám jen dokreslilo myšlenky, které jste nám tady naznačil.

A dost možná, že nám tím ukážete zdroje, odkud Vaše názory pramení.8-o

0 0
možnosti
ŠS

vlči@ce

3. 4. 2012 22:57
Takže,

podle vás - premisa dvě -  máme nechat krást a lhát? Když socky zneužívají dávky tak to vadí. Když politici zneužívají své pozice tak to nevadí? Máte podivnou morálku a různý metr na zloděje a lháře.Rv

3 0
možnosti
C

Camino.

4. 4. 2012 2:00
Re: Takže,

Karma, uz se tesim na ten pochod proletaru, Anna uz je tady a ceni zuby;-O

1 0
možnosti
MN

boruvka

3. 4. 2012 21:47
Karma

R^

1 0
možnosti
B

Bigbitak

3. 4. 2012 19:06
vynikající článek!

vystihl jste to přesně. mohl byste se mi ozvat na kohoutekj@gmail.com? předem děkuji. JK

1 0
možnosti
MS

kilokrok

4. 4. 2012 10:14
Re: vynikající článek!

Vidíte pane Bigbitaku. Konečně jste našel dalšího kamaráda!

Naší předkové měli pro to jedno moudro: "Vrána k vráně sedá, sobě rovnu hledá!" :-P

0 0
možnosti
M

Mundinka

3. 4. 2012 18:17
Pardon

po ramenou - všichni jsme spokojeni, máme svobodu a demokracii, politici s námi nemávají, nerozkrádají ty zbytky, které z našeho státu zbyly....Moc pěkný! Ta svoboda vypadá tak, že policejní komando brutálně zbije elektronickými obušky lidi, kteří již 15 dní stojí před úřadem vlády, drží protestní hladovku, nikoho nenapadají, nikoho neohrožují, jen nemlčí a nehodí se! Stalo se dnes dopoledne - vadili naší vládě rozpočtové odpovědnosti, kancléřka Merkelová by si mohla všimnout, že není vše nalakováno na růžovo....A naše média? Buď mlčí, nebo lžou a mlží! Naštěstí jsou z tohoto zásahu na youtube videa - takhle si představujeme svobodu slova?

2 0
možnosti
MP

Martin V2

3. 4. 2012 20:50
Re: Pardon

Fotil to někdo? Proč nedáte odkaz na video na YT?

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

3. 4. 2012 18:12
...

Vynikajici rozbor, karma! Ale pravdolaskovi nepoliticti politici Vas radi mit nebudou...R^

1 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 4. 2012 20:56
Re: ...

Netuším, kam chodíte na svá přesvědčení. Myslím však, že zrovna toto těm, které nazýváte pravdoláskaři, vadit nebude.

PS: Je zajímavé, kolik lidí považuje heslo (ovšemže  p o u z e  heslo!) o pravdě a lásce za odporné. Vadí jim ta pravda, nebo  ta láska?

1 0
možnosti
M

Mundinka

3. 4. 2012 18:12
Tak jste se tu všichni pěkně poplácali

0 0
možnosti