Tomáš Peter

Kuba není fotogenický

17. 06. 2013 17:30:40
ODS by se měla poučit z naší novodobé historie a také z fiaska, se kterým tato strana skončila v přímé prezidentské volbě.

Nejenom, že se u na první pohled velmi ambiciózního Martina Kuby vznáší různí duchové kmotrovství a klientelismu z jeho minulosti, ale také nezapomínejme na skutečnost, že bývalý poslanec Michal Doktor opustil ODS právě na protest a z důvodu, že neunesl skutečnost, že při výběru na post ministra, dal premiér Nečas přednost právě panu Kubovi.

V situaci kdy plánovaná vláda na současném koaličním půdorysu bude potřebovat každý hlas ve sněmovně, nebyl by jeho výběr na post premiéra příliš šťastný.

Ale co je důležitější, je uvědomění členů uvnitř ODS, kteří budou o osobě potenciálního nového premiéra rozhodovat, že nemohou argumentovat jen svým osobním poznáním dotyčné osoby, tak jak tomu přečasto bývalo u prezidentského kandidáta ODS.

Pokud se má Občanská demokratická strana zachránit a uspět ve volbách v roce 2014, musí vystrčit do popředí tvář, která zaujme veřejnost a nikoli jen tu, která je sympatická lidem v nejužším vedení této strany. Nový premiér z řad ODS bude zároveň reprezentovat samotnou ODS a já si myslím, že fatální chybou by bylo, kdyby unavení a rezignovaní členové, na tuto funkci vybrali nevýrazného a necharismatického Martina Kubu. Pokud by volba ODS padla na něj, přihraje to politické body pouze konkurentům na pravé straně našeho politického spektra, tedy především výraznému Miroslavu Kalouskovi a jeho TOP 09.

Nový premiér musí dát lidem určitou vizi i svou samotnou osobností, musí to být někdo typu nadějného , perspektivního a šikovného populisty Pospíšila, aby občané byli s takovým člověkem v čele vlády i jaksi „duchovně spřízněni“ a podvědomě si s ním spojili i určitou naději a smysluplný cíl, kam nová vláda zemi vede.

Tato kritéria však ministr průmyslu a první místopředseda ODS nesplňuje!

Martin Kuba zkrátka není „fotogenický“.

Autor: Tomáš Peter | karma: 15.15 | přečteno: 907 ×
Poslední články autora